Založ si blog

Ad protestné zhromaždenie učiteľov

Ako priamy účastník môžem hovoriť o vydarenej akcii – skvelá atmosféra, spontánne reakcie tisícok zúčastnených, tisícky ľudí z celej republiky,  počasie ako na objednávku.

Napriek tomu všetkému úžasnému je mi smutno a hanbím sa za mnohých učiteľov. Ak sa začalo o prostestnom zhromaždení hovoriť, mnohí  boli nadšení, boli ochotní podporiť túto akciu. To sa však nevedelo, že len čisto teoreticky a dovtedy, kým nezistili, že treba na tento deň vypísať dovolenkové lístky. A už sa hľadali výhovorky vo veľkom štýle, určite v nich predbehli aj svojich žiakov, ako poobede treba obkladať dlaždicami schodíky, hľadať nové ubytovanie, škoda by bola neodučiť hodiny, bla-bla-bla…. A to pre jeden deň dovolenky! A kto má ísť bojovať za učiteľov, ak nie oni sami?! Určite to nebude Jurzyca ani Radičová. Tí majú momentálne iné starosti, nemali čas prísť ani medzi protestujúcich. A vo svojom blízkom okolí poznám dokonca školy, z ktoých ani noha nevykročila do Bratislavy. Znamená, sú veľmi spokojní. Iná možnosť, čakajú, až aj za nich vybavia iní a oni potichúčky sa budú smiať, že na všetko majú ľudí.

Učiteľ bol napriek svojej ťažkej práci častokrát chameleón, poplatný svojej dobe, vždy sa vedel prispôsobiť a a hlavne mudrovať len tak po kabinetoch. Nastal však čas vyjadriť svoje názory, bojovať za svoje práva, lenže  a zdá sa, že opäť to bude (v mnohých prípadoch) len na pôde školy. Škoda!

A jeden na víkend: )

20.04.2012

Kde bolo, tam bolo, bolo raz jedno mestečko (alebo dedina?), nevadí, mali tam však školu, ktorá už veľakrát zmenila názov. A tak ako to dnes chodí, školu navštevuje rôzna klientela. Stalo sa, že jeden z „výtečníkov“ urobil lúpežný prepad so zbraňou v ruke. Hneď po akcii bol zadržaný a nielen to, aj povyšetrovaný, a potom pekne zase prepustený na slobodu. [...]

Upratovačka bez kvalifikácie?!

27.06.2011

Vie mi, prosím vás, niekto poradiť, kde sa dá získať kvalifikácia upratovačky? Neviem, či existuje na to nejaká škola u nás, ale v Londýne vraj áno:) Prepúšťanie sa stalo v tomto štáte módnym hitom, a dokonca už to postihlo aj tie naj- horšie platené profesie. Ak niekto už po 10 výpovediach nechce dať 11, ale potrebuje sa zbaviť ďalšieho zamestnanca, tak [...]

Aká solidarita?!

06.06.2011

Vraj téma dňa – solidarita so zdravotníctvom! Pridám vlastnú skúsenosť z konca minulého týždňa. Vyskytli sa mi nejaké zdravotné komplikácie a bolo treba vyšetriť krv, takže ďalší deň ráno som prišla na odber krvi. Aké bolo moje prekvapenie, keď tá istá sestrička, čo ma objednala na odber krvi, mi v rozpakoch musela vysvetľovať, že krv nezoberie, [...]

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:06

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 22621x
Priemerná čítanosť článkov: 2262x

Autor blogu

Kategórie